CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

­­Aankondiging: ‘Ik ben arts en ik twijfel’

Ongetwijfeld zullen vele artsen en ander medische personeel en experts twijfelen hoe in deze surreële covid-crisis te handelen.

Het kan moeilijk zijn naar buiten te treden vanwege de sociale- of politieke druk. Wellicht wil men collega´s niet afvallen. Misschien zijn er ook artsen die weten dat er iets gaande is dat niet door de beugel kan?

Wij denken dat veel artsen op dit moment met een gewetensdilemma zitten. Misschien dat deze oproep van Stichting Artsen Covid Collectief die wij in onze mailbox een uitkomst biedt?

Beste collega’s en vrienden van het Artsen Collectief,

Wij sturen jullie graag tussentijds deze aankondiging.

De verkiezingen komen dichterbij. Nederland is nog altijd in de greep van de coronamaatregelen en heeft elke dag te maken met de gevolgen daarvan. In december wees het kabinet het verzoek om een risicogestuurd beleid door te rekenen af.
De medisch verenigingen hebben tot op heden niet gereageerd op onze brieven om met hen rond te tafel te komen om een breder medisch perspectief ten aanzien van het coronabeleid te bespreken.

Wij verkeren nog altijd in een conflict tussen onze artseneed en onze bezorgdheid.

We hebben zorgen over hoe we het goed doen voor onze patiënten. Zorgen over de prijs die de maatschappij betaalt.

Aangezien de maatregelen worden verantwoord uit naam van de volksgezondheid, zijn het de medische professionals die hier medeverantwoordelijk voor zijn. Wij voelen een steeds dringendere noodzaak om onze collega’s te bereiken en met hen in gesprek te gaan.

Daarom lanceren wij deze week op sociale media een boodschap.
Deze boodschap, verpakt in een filmpje, heeft als doel om zoveel mogelijk medisch specialisten te laten aansluiten bij ons collectief. Alleen via massa kunnen wij invloed uitoefenen.

Daarbij hebben we jouw hulp heel hard nodig. ­

­Dinsdagochtend 2 maart lanceren we om 10:00 uur de video: ‘Ik ben arts en ik twijfel’ ­

Help ons door:

-Dinsdagochtend 2 maart (zo dicht mogelijk bij 10:00 uur als voor jou mogelijk is) de video op je social media te posten. Dit is de link: https://youtu.be/HBv9vvd_bhc

-Daarbij als begeleidende tekst de volgende te gebruiken: ­

Al meer dan 1000 medisch specialisten zetten zich in voor een betere aanpak van deze crisis. Een aanpak die gezondheid beschermt en schade beperkt.
Ik steun het Artsen Collectief en geloof in een aanpak die steunt op ‘medical common sense’ i.p.v. op gemodelleerde vermoedens.

Wil jij ook bijdragen? Steun ons op artsencollectief.nl/steun-ons.
Van angst terug naar vertrouwen!

Niet alleen helpt het ons enorm als je dit zelf deelt. De algoritmen van sociale media zijn zodanig ingericht, dat interactie bijdraagt aan verspreiding. Reageer dus massaal op elkaars post met de tekst:

‘Ik steun het Artsen Collectief, want een goede aanpak begint bij gezonde twijfel’.

Uiteraard staat het je ook vrij om een andere reactie te plaatsen.

Maar reageer! Laten we het grote internet overstromen met onderlinge interactie en steun.

Met jouw hulp kunnen we dinsdag een bereik sorteren van ruim 500.000 mensen.

Dat is een enorme eerste stap die de aftrap markeert om de medische basis van het Artsen Collectief snel verder te laten groeien!

Ten slotte nog een aankondiging van een Q&A in Clubhouse aanstaande zaterdagavond 6 maart. Vanaf 20.30 uur is er panel van het Artsen Collectief beschikbaar om al je vragen te beantwoorden. De room heet Q&A Artsen Collectief en is vanaf zaterdag zichtbaar. Iedereen en alle vragen zijn van harte welkom.

Dank voor je steun!
Het bestuur van het Artsen Collectief

LEES OOK:

Explosief nieuws! Tweede Neurenberg-tribunaal is voorbereid

4.3 9 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven