Migranten zorgen voor 73% v/d bevolkingsgroei in Zweden

De officiële cijfers van de Zweedse regering laten zien dat de groei van de bevolkingsgroei van 100.000 in het jaar 2019 voor 73% gedreven wordt door de komst van migranten. 

Inheemse Zweden blijven het land verlaten. Deze cijfers komen van Statistics Sweden, een orgaan van de overheid die de officiële cijfers van Zweden dient te openbaren.

De Zweedse bevolking is fors gegroeid afgelopen decennia. Met een groei van ruim een miljoen heeft Zweden, volgens de laatste telling, nu 10,327,589 inwoners. (bron)

“De bevolking in Zweden stijgt gedeeltelijk omdat er meer mensen worden geboren dan dat er dood gaan maar vooral omdat het immigratie-getal hoger ligt dan het emigratie-getal. 73% van de groei is toe te schrijven aan immigratie.” aldus de regeringsinstantie verantwoordelijk voor de cijfers (bron)

In 2019 zijn er 16.028 Zweden vertrokken uit hun land. Dit is het grootste aantal ooit in een jaar van de Zweedse moderne geschiedenis.

Terwijl duizenden immigranten Zweden binnendringen om  op grote schaal (bron zelfde rapport) gebruik te maken van de sociale en financiële voordelen hiervan, vertrekken duizenden Zweden uit het land dat ze ooit “thuis” noemden.

3 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
cstv, commonsensetv