Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Baton Rouge-rechter staat naar verluidt vaccins toe in plaats van taakstraf

Op onderstaand bericht weerhoud ik mezelf van enig commentaar.

Voor het algemeen goed zullen we dan maar zeggen.

 

BATON ROUGE, La. (WAFB) – 19e JDC-rechter Fred Crifasi biedt naar verluidt overtreders een alternatief voor het voltooien van de taakstraf, vaccineren.

Advocaat Ashley Greenhouse zei dat rechter Crifasi haar cliënt de kans gaf om zich volledig te laten vaccineren in plaats van de laatste vier uur van de door de rechtbank opgelegde taakstraf af te maken.

“Hij had zoiets van als je het me het bewijs ervan laat zien, zullen we de zaak resetten,” zei Greenhouse. “Als je terugkomt en me laat zien dat je dubbel ingeënt bent, volledig gevaccineerd, dan geef ik je de eer voor die uren. ¨Ik denk dat hij heel voorzichtig was omdat hij de verdachte niet dwong om zich te laten vaccineren¨

De rechter heeft naar verluidt de deal aangeboden aan andere mensen die in zijn rechtszaal verschijnen voor verschillende hoeveelheden verplichte taakstraf. WAFB heeft contact opgenomen met het kantoor van Crifasi voor opheldering over de deals en wie er allemaal in aanmerking komen, de rechter heeft niet gereageerd.

Hillar Moore, officier van justitie in East Baton Rouge, zei dat zijn kantoor de deals ondersteunt en zegt dat hij graag zou zien dat meer rechters vaccinaties aanbieden in plaats van gemeenschapsdienst.

‘Wat wil je dat iemand nu doet? Wil je dat ze afval aan de kant van de weg oprapen of mogelijk diensten uitvoeren voor goede doelen, of wil je dat iemand iets voor zichzelf doet en anderen beschermt’, zei Moore.

Advocaat van de verdediging Franz Borghardt zei dat het aanbod overtreders helpt om aan hun eisen te voldoen in een tijd waarin de taakstraf moeilijk uit te voeren is.

“We gaan nu een periode in waarin we een toestroom van Covid-positieve tests zien, dus het vermogen om gemeenschapsdienst te doen wordt ook beïnvloed door het vermogen om dat te doen”, zei Borghardt.

Hij zei dat het aanbod voldoet aan de wettelijke vereisten, aangezien de rechter het vaccin niet eist.

“Het is discretionair, het is optioneel voor de beklaagde,” zei hij. ‘Als de beklaagde zegt: hallo, ik wil dit niet doen, ik wil gemeenschapsdienst doen, moet je dat zelf weten. Als je al gevaccineerd bent, is het nog beter. Ik denk niet dat de gemeenschap dit verliest, sterker nog, ik denk dat er een sterk argument is dat de gemeenschap wint.”

“Kijk, ik denk dat er veel goede dingen zijn waarvoor de mensen gemeenschapsdienst kunnen doen, maar op dit specifieke moment denk ik dat het een goed idee is,” zei Moore.

 

Viroloog en Nobelprijs winnaar Luc Montagnier: “STOP JE TE LATEN VACCINEREN!”

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x