NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Stop de censuur en laat uw ISP en hackers niet meekijken!

Gebruik couponcode: lockdown10%

10 nieuwe strengere regels in Spanje tegen “virus” waaronder: !”Niet roken op straat”

Zoals Leslie al schreef in het vorige artikel, gaat via verschillende media en fora rond dat Sánchez heeft gemeld de 18e weer in een lockdown te willen gaan, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Bronnen:

https://www.xandernieuws.net/algemeen/spaanse-krant-bevestigt-tweede-europese-lockdown-vanaf-18-september/
https://www.mediterraneodigital.com/espana/nacional-4/espana-coronavirus-septiembre
https://www.newtral.es/espana-confinamiento-18-septiembre/20200810/
https://www.euroweeklynews.com/2020/08/09/spain-set-to-lockdown-friday-the-18th-september-with-three-phase-system-closing-borders-with-france-portugal/amp/

Hier vast de aangescherpte regels die per direct ingaan. Mondkapjesplicht blijft. Zowel buiten als in het OV. Ook de algemene anderhalvemeter blijft gehandhaafd.

1. Rookverbod
Spanje stemt ermee in om roken op de openbare weg of in buitenruimtes te verbieden wanneer een minimale persoonlijke afstand van minstens twee meter niet kan worden gerespecteerd. Deze beperking is ook van toepassing op het gebruik van andere apparaten voor het inademen van tabak, waterpijpen, waterpijpen en dergelijke.

2. Verbod op nachtleven
De autonome gemeenschappen komen overeen discotheken, danszalen en cocktailbars te sluiten met en zonder live muziekoptredens.

3. Meer beperkingen in de horeca
De vestigingen van hotels, restaurants, terrassen, bars en strandbars moeten de minimale persoonlijke afstand van 1,5 meter in de barservice garanderen. Ze moeten ook een minimumafstand tussen tafels of tafelgroepen van 1,5 meter garanderen, met een maximum van 10 personen per tafel of groep.

De regelgeving schrijft voor dat de tafel of groep tafels die voor dit doel gebruikt worden, in overeenstemming moet zijn met het aantal personen, zodat de minimale persoonlijke veiligheidsafstand gerespecteerd zal worden. Evenzo zal het pand een maximale sluitingstijd van 01.00 uur hanteren, zonder dat er vanaf 00.00 uur nieuwe klanten kunnen worden toegelaten.

4. Zonder flessen
Flessen zijn in heel Spanje verboden. De autoriteiten versterken voortaan de controles om ongeoorloofd alcoholgebruik en andere niet-toegestane activiteiten op de openbare weg te voorkomen. In die zin zullen de autonome gemeenschappen en gemeenten de bijbehorende sancties op deze overtreding toepassen.

5. Meer controles in tehuizen
Spaanse tehuizen zullen vanaf nu PCR-tests uitvoeren op alle nieuwe opnames in residentiële sociaal-sanitaire centra, met een maximum van 72 uur van tevoren. Er zullen ook diagnostische tests worden uitgevoerd bij werknemers die terugkeren van verlof en vakanties, en bij nieuwe werknemers die toetreden.

De in- en uitgangen van deze centra worden beperkt. Bezoeken zijn beperkt tot één persoon per bewoner , met extreme preventiemaatregelen, en met een maximale duur van één uur per dag . De centra moeten de spreiding van bezoeken aan bewoners gedurende de dag garanderen. Ook het uittreden van bewoners in sociale gezondheidscentra wordt tot het maximum beperkt. Deze maatregelen, zoals weerspiegeld in de nieuwe regelgeving, kunnen worden uitgezonderd voor mensen die zich in het proces van het levenseinde bevinden.

Tegelijkertijd bevelen de gemeenschappen aan om regelmatig PCR-tests uit te voeren bij werknemers in sociale en gezondheidscentra die in direct contact staan ​​met de bewoners.

6. Beveiliging van massa-evenementen
Volgens de nieuwe regelgeving moeten massa-evenementen een risicobeoordeling uitvoeren in overeenstemming met het document “Aanbevelingen voor massa-evenementen en -activiteiten in de context van de nieuwe normaliteit vanwege covid-19 in Spanje”, overeengekomen in de Volksgezondheidscommissie van de Interterritoriale Raad van het National Health System. Op basis van deze evaluatie moet elk evenement met deze kenmerken de autorisatie van de autonome gemeenschap hebben om plaats te vinden.

7. Meer screening in risicogebieden
Geconfronteerd met de angst dat de uitbraken uit de hand lopen, zullen de autonome gemeenschappen screening met PCR-tests uitvoeren in die gebieden waar een epidemie wordt vastgesteld. De tests zullen speciale aandacht besteden aan populaties die risico lopen en mogelijk worden blootgesteld. Dit is bijvoorbeeld het geval voor bewoners van sociale en gezondheidscentra, buurten met gemeenschapsoverdracht, onderwijscentra, getroffen woonblokken, kwetsbare groepen, onder anderen.

8. Beperk sociale contacten
De nieuwe verordening bevat ook een reeks aanbevelingen (geen verplichtingen) voor burgers. Het verdient aanbeveling om voortaan sociale ontmoetingen buiten de stabiele samenlevingsgroep te beperken . En beperk deze bijeenkomsten tot maximaal 10 personen.

9. Meer middelen voor de gezondheidszorg
De overeenkomst tussen het ministerie van Volksgezondheid en de autonome gemeenschappen wordt afgesloten met een herinnering. Het document stelt dat, vanaf dit moment, ” de middelen en capaciteiten van de gezondheidsstelsels gegarandeerd zullen voldoen aan de bepalingen van het Early Response Plan in een scenario van beheersing van de pandemie door covid-19″. In de praktijk is nog niet duidelijk hoe deze maatregel vorm zal krijgen.

10. Maatregelen die worden geëvalueerd (en herzien)
Deze intentieverklaring van de autonomies blijft tot nader order van kracht. Evenzo verbinden de gezondheidsautoriteiten zich ertoe al deze richtlijnen te herzien en bij te werken in overeenstemming met de evolutie van de epidemiologische situatie. Op het moment van de waarheid is het niet uit te sluiten dat enige autonomie uiteindelijk meer maatregelen toepast dan eerder aangekondigd.

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20200814/medidas-restricciones-recomendaciones-espana-covid19-coronavirus

We zullen u nu al vast verklappen dat Spanje over een aantal weken weer terug gaat naar fase 3, dan naar fase 2 en daarna weer in een volledige lockdown.Via de media wordt men bestookt met “besmettingen” en da angst zit er weer goed in. Doden vallen er weinig, maar dat komt wel weer in het griepseizoen. Een tweede lockdown zal economisch fataal zijn voor het land en men kan beginnen met het bouwen van het nieuwe normaal en de mensen onderdrukken tot het vaccin er is.

Eenmaal beschikbaar zullen diegenen die zich niet laten vaccineren, zwaar beperkt worden in hun bewegingsvrijheid.
Bron: Glazen bol.

 

TWEEDE LOCKDOWN IN EUROPA VANAF 18 SEPTEMBER VOLGENS SPAANSE KRANT

 

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

5 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x