Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

´´Witte Boeren´´ en Minderheden. Divide Et Impera

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

´´Witte´´ boeren veroordelen COVID´s  5 miljard$ voorstel ter ondersteuning van boerderijen die eigendom zijn van minderheden

Congres VS akkoord met wet migratiecrisis, ondanks verzet Democraten - NRC

Blanke boeren zijn verontwaardigd over de $ 5 miljard die is gereserveerd voor landbouwactiviteiten die eigendom zijn van zogenaamde minderheden in de COVID-19-maatregel die vorige week door de wet is ondertekend door Joe Biden.

Het door de Democraten gesteunde wetsvoorstel dat inderdaad enkele Republikeinse stemmen kreeg, bestemde het geld specifiek voor zwarte, inheemse en Spaanse boeren onder de Emergency Relief for Farmers of Color Act. De maatregel werd geïntroduceerd door senator Raphael Warnock uit Georgië en goedgekeurd door de democratische meerderheid.

The Republican attacks against Georgia Senate candidate Raphael Warnock, explained - Vox

senator Raphael Warnock.

 

De Britse Daily Mail  meldt :

Het wetsvoorstel levert $ 4 miljard aan rechtstreekse betalingen aan boeren van kleur en heeft $ 1 miljard toegewezen om systemisch racisme aan te pakken bij het Amerikaanse landbouwdepartement (USAD), door juridische bijstand te verlenen aan gekleurde boeren en subsidies en leningen om de toegang tot land voor minderheden te verbeteren.

De $ 4 miljard zal met ingang van 1 januari 2021 directe betalingen opleveren van maximaal 120 procent van de uitstaande schuld van een ‘sociaal achtergestelde’ boer of rancher.

Toch zijn blanke boeren van mening dat de toevoeging aan het hulppakket discriminerend is, aangezien senator Lindsey Graham uit South Carolina het als ‘compensatie’ omschrijft.

In totaal bevat het bredere Amerikaanse reddingsplan $ 10,4 miljard directe hulp aan boeren en landbouwactiviteiten, maar volgens rapporten is het merendeel van die fondsen bestemd voor boeren op basis van hun afkomst en / of huidskleur – wat overduidelijk racistisch lijkt en niet allemaal. in overeenstemming met de huidige Amerikaanse burgerrechtenwetten of de gelijkheidsclausules van de grondwet.

Ondertussen vormen blanken de overgrote meerderheid van de boeren in de VS.

De ongelijkheid werd voor het eerst benadrukt op de nationale tv door senator Lindsey Graham (RS.C.) tijdens een interview eerder deze week op Fox News.

‘Laat me je een voorbeeld geven van iets dat me echt dwars zit. In dit wetsvoorstel, als je een boer bent, wordt je lening tot 120 procent van je lening kwijtgescholden … ¨als¨ je sociaal achtergesteld bent, in dit geval als je een Afro-Amerikaan bent, of een andere minderheid. Maar als u een blanke bent, geen vergiffenis. Dat zijn herstelbetalingen, compensatie. Wat heeft dat met COVID te maken? ” Zei Graham.

Graham is niet de enige die tegen de voorziening tekeer ging. Betsy McCaughey, een voormalig luitenant-gouverneur van New York, vergeleek de uitbetaling ook met ‘herstelbetalingen’ en beschreef het als overduidelijk racistisch.

“Het wetsvoorstel lijkt meer op herstelbetalingen dan op COVID-verlichting”  , schreef ze  in een opiniestuk voor de New York Post.

Obamacare critic slams 'Medicare for all' in Greenwich speech
betsy mccaughey.

“De behandeling van witte mannelijke boeren en eigenaren van restaurant als tweederangs burgers is in strijd met het principe dat we allemaal gelijk zijn onder de wet, een principe gegarandeerd door de 14 ste  amendement in de Amerikaanse grondwet,” aldus mccaughey.

“De pandemie doet iedereen pijn. Veel melkveehouders in New York dreigen failliet te gaan, omdat de restaurants die de helft van de vraag naar hun producten voor hun rekening namen, niet inkopen. Toch zal de landbouwhulp in de noodhulp veel van deze boeren niet bereiken; de meeste zijn blanke mannen, ”voegde McCaughey eraan toe.

Verdedigers van het geld zeggen dat het bedoeld is om ‘historisch onrecht getoond aan’ boeren van kleur te corrigeren, maar in feite wijst niemand op harde gegevens om hun bewering te staven.

De Daily Mail citeerde een rapport van het Landbouwdepartement uit 2019 waarin werd beweerd dat gekleurde boeren geloven dat geldschieters hen discrimineren omdat ze hen beschouwen als “waarschijnlijker dat ze kleinere boerderijen met lagere inkomsten exploiteren, een zwakkere kredietgeschiedenis hebben of geen duidelijk eigendomsrecht hebben op hun landbouwgrond. ”

Dit zijn allemaal legitieme redenen voor een bank om iemand geen geld te lenen. Geleend geld moet worden terugbetaald – met rente – en wie het minst in staat is om een ​​schuld af te lossen, is bij wie het minst waarschijnlijk is dat een leningverstrekkende instelling hen geld zal overhandigen. Zo is het altijd geweest.

Wat betreft de ‘overtuiging’ dat ze worden gediscrimineerd, waar is het bewijs dat gekleurde boeren worden gediscrimineerd? Democraten hebben minderheden jarenlang zonder bewijs verteld dat blanken hen nog steeds discrimineren, dus hieruit volgt dat veel mensen van kleur het zouden geloven dat dat ook zo is.

Being Black in the EU | European Union Agency for Fundamental Rights

Dat is ook wat de EU tracht te promoten.

 

“Minderheidsbedrijven worden vaak het hardst getroffen, maar de hulp van de overheid moet gebaseerd zijn op behoefte en levensvatbaarheid, niet op het geslacht of de huidskleur van een bedrijfseigenaar,” merkte McCaughey op.

Onderstaand heb ik toegevoegd omdat ik de voor mij overduidelijke connectie niet onvermeld wil laten.

De vettige vingers van Soros schijnen wereldwijd zijn afdrukken na te laten.

Voor de Fact checkers, ik heb i.d.d. de Fact-check paginas gelezen waarin bovestaande uitspraak van Soros wordt weerlegd. Maar men mag ook Fact checken dat wat er nu gaande is, toch griezelig veel overeenkomsten vertonen met zijn ¨niet¨ gedane uitspraken.

En voor diegene die nog altijd de gedachten hebben ¨Ah joh die soros, das in Amerika hep ik in nederland toch niks mee te maken?¨ https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/wut-timmermans-heeft-ontmoeting-met-links-extremistische-miljardair-george-soros/

https://www.absolutefacts.nl/royalty/actueel/affaire-friso-en-mabel.htm

 

Timmermans en Soros – Omvolking van Europa in volle gang

 

Verdeel en heers: de strategie van het segmenteren

Divide et impera of verdeel en heers is een tactiek waarbij de ene concurrent meer rechten krijgt dan de andere concurrent. De ene concurrent wordt onderworpen, terwijl de andere als bondgenoot wordt gehouden.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x